Medencevízszűrő Csodazsák - Homokszűrő helyett is

Medencevízszűrő Csodazsák - Homokszűrő helyett is

Ez a medence vízszűrő alkalmas a medence vizéből kiszűrni valamennyi lebegő szennyeződést beleértve azokat a szennyeződéseket, amelyek a víz opálos törését okozzák.
1 vagy 5 mikronos ipari vízszűrő-anyagból készült vízszűrőzsák, csőcsonk beillesztési lehetőséggel. (max 32mm) Mérete 100 cm x 15 cm, 0,3 m2 szűrőfelület.

Az 5 mikronos szűrőanyag teljesítménye a homok-szűrőkéhez hasonló vagy jobb.
Az 1 mikronos szűrőanyag a zöld-algát is képes kiszűrni a vízből, kristálytiszta lesz a medence vize.

bemutatóvideó (Youtube): bit.ly/mvcz1
1 és 5 mikronos szűrőanyag összehasonlítása: bit.ly/mvcz15
Biztonsági szelep csőcsonkokkal: bit.ly/gbsz1

5 mikronos szűrőzsák: 3990 Ft
5 mikronos szűrőzsák + biztonsági szelep + csőcsonkok: 4490 Ft
1 mikronos szűrőzsák: 5990 Ft
1 mikronos szűrőzsák + biztonsági szelep + csőcsonkok: 6990 Ft

Használata: A legegyszerűbb és leghatékonyabb mód a merülőszivattyúval való használat. A medence vizét beforgatva a szivattyút a medence aljának a közepére tesszük. Olyan hosszú csővel kössük össze a szűrőzsákot, hogy a medence legtávolabbi szélénél tudjuk rögzíteni. A szűrőzsákból kilépő tiszta víz a még nem szűrt vizet a szivattyú felé tolja. A medence alján álló szivattyú az összes lebegő szennyeződést beszívja és a homokos szennyeződés nagy részét is. Az aljzat redőiben felgyülemlett maradék homokot egy kefével a szivattyúhoz lehet terelni.
Ilyen módon pár óra alatt tiszta lesz a medence vize és porszívózásra sincs szükség.

Figyelem! Ha a zsák eltömődik, akkor egy nagy-teljesítményű szivattyú károsíthatja a zsákot, pl a cipzárnál elszakad a varrás. Célszerű egy "T" csőidomot a zsák elé építeni, ahol a túlnyomás el tud távozni, vagy pedig Biztonsági szelepes csőcsonkot kérni a zsákhoz.

(A fúrt kutak vizéből kicsapódó rozsdát legtöbb esetben kiszűri.)
Használata jóval egyszerűbb, a homokszűrőnél, homokszűrő tisztításánál elfolyó vízmennyiséget is meg lehet spórolni.

Tisztítás: A cipzár mentén kinyitva vízsugárral könnyen le lehet mosni a szennyeződéseket a belsejéből. Az 1 mikronos szűrőanyagnál, ha erős vízsugárral már nem lehet megfelelően kitisztítani, akkor magasnyomású mosóval kell tisztítani. ( Ha nincs a háztartásban ilyen mosó, akkor egy önkiszolgáló autómosónál meg lehet tenni.) Erre nem sokszor van szükség egy idényben.
Fontos!: Nem szabad a vízszűrő anyagát kefével vagy egyéb fizikai módon tisztítani!

Vegyszer-adagolásra is használhatja, a klórgranulátumot vagy tablettát ebbe teheti! Ebben az esetben egy üres PET palackot tegyen a zsákba, hogy ne merüljön a medence aljára, így a klór nem tudja kifakítani a fóliát! A zsákban a tabletta sokkal gyorsabban oldódik, mint az adagolóban!

Kerti tavak algamentesítésére is használható, ebben az esetben viszont több szűrőzsák összekapcsolása célszerű a szennyezettség és a vízmennyiség függvényében.

A csodazsák évekig használható kíméletes tisztítás esetén.

100% megelégedettségi garancia!
Ha nincs vele megelégedve, akkor a zsák árát visszafizetem a kézbesítéstől számított 2 héten belül. Ehhez nem is kell visszaküldenie a zsákot, elég ha jó minőségű videót vagy képet küld nekem bizonyításképp, ahol a zsákot 8 db-ra vágja kereszt irányban. (Ha több zsákot vett, akkor csak az egyiket és az olcsóbbat. A többit kérem használatlanul vissza.)